Kookcursussen, recepten met wilde producten
32. Kookboeken en cursussen
Recepten van koks kunnen inspireren om gebruik te maken van inlandse planten, insecten, wildernisvlees en wild zoals ganzen. Zie kookboeken als Eetbare Wilde Planten van Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann en Roland Spiegelberger, vertaald door Marion de Kort, Wildplukken van Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer, Het paddenstoelenboek van Edwin Florès, Lekker landschap. Smullen van bos en veld, Michiel Bussink, Uitgeverij wAarde, 2006 en Van nature van Ria Loohuizen. Loohuizen schreef meer boeken en organiseert ook plukwandelingen op landgoed Oosterhouw in Leens. Meer van Edwin Florès op www.casaforesta.nl en https://fd.nl/fd-persoonlijk/1212430/wilde-pluktuin.
Voorbeeld
- Landgoed De Hoevens organiseert geregeld cursussen koken met oogst uit de natuur.
Landgoed De Hoevens. Foto: Cuno Eijkelenkamp