Federatie Particulier Grondbezit

Natuurtoilet gratis te plaatsen dankzij Postcodeloterij

23 september 2024 door FPG

De MaagDarmLeverStichting (MDLS) kreeg van de Postcodeloterij subsidie om natuurtoiletten te plaatsen in gebieden met veel recreatie. De toiletten zijn robuust, rolstoeltoegankelijk en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Bij voorkeur zijn ze te plaatsen in mooie bosrijke natuurgebieden. 

Bent u als grondeigenaar geïnteresseerd, dan kunt u zich melden bij de MaagDarmLeverStichting. 

 

De MaagDarmLeverStichting (MDLS) kreeg van de Postcodeloterij subsidie om natuurtoiletten te plaatsen in gebieden met veel recreatie. Zo kunnen ook darmpatiënten recreëren. Zij willen ook wandelen en fietsen, maar blijven vaak thuis omdat ze niet zeker zijn of ze een toilet snel kunnen bereiken. Het zijn "natuurtoiletten" want ze hebben geen water, riool of elektra nodig. De toiletten zijn robuust, rolstoeltoegankelijk en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Bij voorkeur zijn ze te plaatsen in mooie bosrijke natuurgebieden. 

De MLDS bemiddelt bij de plaatsing. Ze betalen het toilet en helpen bij de vergunningaanvraag. Voor de schoonmaakkosten adviseren zij over subsidiemogelijkheden. Onder andere de provincie Utrecht heeft een subsidieregeling beschikbaar.

Het toilet wordt eigendom van de grondeigenaar. U kunt het natuurtoilet nu al vinden op Texel en in Vught. Lees verder

Bent u als grondeigenaar geïnteresseerd, dan kunt u zich melden bij de MaagDarmLeverStichting contact  of een mailtje sturen aan j.deloor@grondbezit.nl 

Documenten