Federatie Particulier Grondbezit

OPG, NMO en LO: Wegwijzer Energie in het Overijsselse Landschap

10 september 2024 door FPG

De energietransitie heeft grote impact op landschap en natuur. Dat vraagt om weloverwogen besluiten. OPG, NMO en LO zien bedreigingen, maar ook kansen. Deze lichten we toe in de Wegwijzer energie in het Overijssels landschap.

De energietransitie heeft grote impact op landschap en natuur. Dat vraagt om weloverwogen besluiten. Het Overijssels Particulier Grondbezit, Landschap Overijssel, en Natuur en Milieu Overijssel zien bedreigingen, maar ook kansen. Deze lichten we toe in de Wegwijzer energie in het Overijssels landschap. Deze wegwijzer biedt houvast en inspiratie voor de juiste locatiekeuze, landschapsontwerp en participatie bij projecten voor opwekking van wind- en zonne-energie. Hij is bedoeld voor overheden, ontwikkelaars en inwoners.

Deze wegwijzer is voor deze groene organisaties ook een communicatiemiddel richting de Provincie. Hierbij laten we onze stem horen over waar wij vinden dat energieopwek niet geschikt is, en bieden we tegelijkertijd handvatten voor locaties waar dit beter past in het Overijsselse landschap.

Bekijk de wegwijzer hier: 2024-Wegwijzer-Ontwikkelprincipes-DEF