Federatie Particulier Grondbezit

Nils neemt afscheid van GPG

September 3, 2024 by FPG

Gelderland is een mooie provincie en het is ook mijn provincie. Ik ben er opgegroeid en na wat omzwervingen weer teruggekeerd. Met veel plezier heb ik mij ingezet voor u zodat u door kunt gaan met Gelderland mooier te maken.

De start was misschien wat moeizaam. Inhoudelijk kwam ik snel mee, maar het omzetten van kennis in resultaten heb ik moeten leren. Het politieke spel was redelijk nieuw voor mij. Desondanks kon ik al snel voor elkaar krijgen dat de SPUK-subsidie werd aangepast zodat die ook voor kleinere particulieren toegankelijk werd. Het minimale bedrag werd verlaagd.

Het houtoogstdossier is nog niet helemaal afgesloten, maar daar zijn al wel vele honderden hectaren houtoogstverbod omgezet in een -beperking. Bovendien is er een uitzondering gekomen voor laan- en parkbeplantingen.

We zijn vroeg bij de discussie over de wolf geweest. Optredend voor het GPG en de FPG hebben wij een duidelijk en zichtbaar standpunt ingenomen. De discussie is nu geïnstitutionaliseerd en GPG/FPG is goed ingebed. We zitten overal aan tafel en voordat de minister naar Europa ging om te stemmen over de wolf is de FPG geconsulteerd.

In het VLGG is heel veel tijd gaan zitten. Dat moest wel omdat het gaat over het buitengebied en dus over uw bezit. Aanwijsbaar resultaat is daar nog niet geboekt. Maar zo gaat dat soms met lobbywerk. Verkiezingen en veranderende politieke ideeën spelen een grote rol in het proces van het VLGG. Vertraging en onduidelijkheid vieren hoogtij sinds de statenverkiezingen van maart 2023.

 

Het contact met u, de leden, zal ik missen. Ik heb ook veel mooie locaties mogen bezoeken. Met veel plezier heb ik mij ingezet om het behoud van uw bezit, natuur en landschap mogelijk te maken. Mijn vervanger Ronald Kramer maakt mijn afscheid makkelijker. Uw belangen zijn bij hem in goede handen. Zelf ga ik aan de slag bij het BPG.